Анонс велопараду Дідів Морозів 2018.

З наступаючим вас!

Як завжди чим ближче до Нового року  - тим більше запитань чи буде зимовий велопарад Дідів Морозів, якщо буде - то коли, що для нього потрібно... і так далі. Причому ці запитання не пишуться на сторінках самого заходу чи в коментарях публікацій про нього, а задаються мені прямо при зустрічі на вулиці, або по телефону.
Воно - то добре, що люди питають, але чомусь вони не діляться цією інформацією з іншими.

Тож давайте розповім що і як, а ви в свою чергу рознесете цю замітку по мережі (ну, я дуже маю велику на те надію, що рознесете)


-Чи буде велопарад Дідів Морозів?
- Так буде.
-Коли?
-Другого січня 2018 року, початок збору о 10:00, старт о 10:30.
-Що для цього потрібно?
- Майже нічого: мінімум, який я від вас очікую - це ваша присутність разом з велосипедом на зборі. А максимум - то вже ваша особиста ініціатива. Власне я збираюсь одягнути шапку Діда Мороза, штучну бороду та червоні рукавички, ще почеплю на велик мішуру та дзвоники, а також візьму з собою кілька цукерок щоб пригостити по дорозі малечу, і вам також раджу.


-Хто відповідає за організацію заходу?
-Ніхто. Не буде оголошень, запрошень, розписок, поліції, перекритих доріг і т.д..
Чому так - все дуже просто це фановий захід, що аж ніяк не несе в собі якусь пропаганду чи заклик. Просто є люди, які користуються велосипедом взимку і вони це наочно демонструють колективною покатенькою містом, а щоб на них ще більше звернули увагу вдягаються у костюми казкових героїв, ну і своїм виглядом веселять перехожих.
Ви коли йдете в ліс посидіти біля вогнища берете в мерії дозвіл на це? Ні, - от і ми ні, і так: МИ ЇДЕМО В ЛІС 2-го січня, прямо з площі, щоб потеревенити біля багаття, випити чаю та підсмажити сосисок. :)

Отак помаленько і плавно дійшов до форми проведення та культурної програми...
Отож по-порядку, як вже написав вище збір 2-го січня 2018, на центральній площі, біля Шевченка, о 10:00.

Збираємось, фоткаємось, демонструємо посмішки та костюми, вітаємо одні-одних та перехожих зі святами. Пропонуємо їм сфотографуватись з нами за гроші чи цукерку, жартую.

Як набридне мерзнути, а це має статись десь о 10:30 рушаємо містом у напрямку найближчого лісу. Моя особиста думка, що це має бути лісок по дорозі на Комарівці. І цьому є кілька пояснень: дорога там не дуже жвава, але асфальтована, назад у місто вам буде постійно з гірки, ну і в тому лісі ми майже не катались.





Тепер  про те, що потрібно мати для січневої "майовки", тобто "січнівки":
  • піддупник, він же "пєндєль" - такий-собі прилад який ставиться між вашою дупкою і тим на що ви нею хочете сісти, робиться це для того, щоб не застудити свою кохану п'яту точку, бо на застужену пригоди шукати не так вже й радісно. Чий-небуть туристичний коврик може вмістити на собі кілька сидячих людей, тож можете заздалегідь домовитись з друзями і взяти один на кількох;
  • КЛМН - кружка бажано металева, щоб ви могли поставити її на вогонь в разі потреби; ложка - ну, як мінімум не пальцем же колотити гарячий чай; миска - річ дуже корисна при любій вилазці на природу, особливо якщо там є перспектива щось з'їсти. Бажано, щоб вона також була металевою; ніж - невеличкого розкладного ножика буде достатньо, щоб врізати окраєць хліба, сала, ковбаси і т.д. І бажано, щоб у кожного був свій. В принципі позичити ножик другу не шкода, просто дуже не зручно, коли він починає гуляти по рукам десь так кількох десятків чоловік, і в кінцевому випадку забуває повернутись власнику у руки, а це вже дуже прикро;
  • Зручний одяг - спортивний зимовий одяг, думаю буде в самий раз, пояснювати і розписувати не буду - то ваша особиста справа в чому вам має бути зручно і тепло;
  • Гроші - ваша особиста справа брати чи ні, хто-зна, на що вони вам потрібні.
Тепер про те, що і де взяти для посиденьок.
Ну посудіть самі: 2-ге січня... Невже у вас вдома не знайдеться щось, що можна підсмажити на вогнищі і з'їсти. Тож моя думка така, що шматок хліба, сосиску чи сало можна підготувати для цього заздалегідь, а не стояти гуртом під продуктовим магазином в день поїздки, який і так зимою короткий.
Крім того потрібно мати хоча б один казанок. По правді сказати волочити свій з села а потім назад у мене немає бажання, тож признавайтесь хто це може зробити з барських.

І взагалі, щоб про все домовитись, висловити свої думки та пропозиції - пропоную активно скористатись коментарями до посту з цією статтею у групі veloБарчани у фейсбуці.

Коментарі